Articole Similare

Cea mai importantă relaţie din viaţa ta este cu tine.

Cea mai importantă relaţie din viaţa ta este cu tine.

Nicio o furtună nu poate fi înfruntată singur, nu. Depindem de noi, în primul rând și apoi de cei apropiați. Depindem de felul în care ne autoeducam, cum ne acceptăm, cum zi de zi reuşim să ne înţelegem stările, să aprofundăm spre noi şi să renunţăm la a ne mai minte, mereu. Să renunţăm la a spune nu, când de fapt subconştientul nostru îşi doreşte să spună, da. Să nu ne mai păcălim şi să nu mai treci cu vederea peste ”tu” cel care contezi cel mai mult. Mulţumeşte-te cu ce ai şi fii capabil să înţelegi cât poţi duce, cât poţi oferi şi mai ales dacă poţi ţine în frâu tot ceea ce visezi. Cu tine nu trebuie să fii orgolios, nu trebuie să minţi. Cu tine poţi fi cel mai sincer, iar dacă tu te accepţi aşa cum eşti, atunci sigur şi cei din jurul tău te vor aprecia. Relaţia cu tine este cea mai simplă şi, cea mai importantă. Relaţia cu tine este tot ce contează în primul rând. Pentru că exact aşa cum îţi înţelegi tu fărdelegile, frustrările, neajunsurile, cum le transformi şi cum faci să pară din nimic, ceva mult, aşa, cei din jurul tău, cei  puţini sau cei mai mulţi, îţi vor fi aproape,  iar tu pentru ei vei deveni prietenul perfect, pentru ca şi tu pentru tine, eşti omul imperfect, cel cu prea multe defecte pe care este în stare să şi le accepte.

Cea mai importantă relaţie este o relaţie sinceră, în primul rând cu tine. În primul rând, cu cel pe care zi de zi îi priveşti defectele în oglindă, cu cel pe care poate hainele nu stau mereu bine, cu cel care poate nu ştie totul şi nu este atât de bine informat, cu cel care suferă şi plânge, cu cel care poate nu este atât de deştept, dar reuşeşte să îşi atingă inteligenta, măcar cu vârful degetelor.

Să nu fii trist dacă cineva are mai mult ca tine şi nu suferi dacă vezi pe cineva că iubeşte şi este iubit. Încearcă şi tu acest lucru, să fii iubit şi să ai atât cât poţi duce. Şi, atunci ai să vezi cât de important vei deveni pentru tine şi pentru cei pe care tu îi iubeşti.

Stăpâneşte-te mai întâi  şi, mai apoi, încearcă să îi stăpâneşti pe cei din jurul tău.Înţelege-ţi tu mai întâi din dureri şi din procopsinţe şi apoi judeca pe cei de lângă tine. Viaţa nu este o luptă cu ceilalţi. Viaţa este o luptă cu tine, să reuşeşti să te înţelegi, să reuşeşti să spui „nu” atunci când trebuie şi” da” atunci când este nevoie, fără ca apoi să regreți.

Alexandra Gheorghe
ADMINISTRATOR
PROFIL