Articole Similare

Cea mai mare plăcere în viaţă este să faci ce oamenii îţi spun că nu poţi face.

Cea mai mare plăcere în viaţă este să faci ce oamenii îţi spun că nu poţi face.

Cea mai mare plăcere în viaţă este să faci ce oamenii îţi spun că nu poţi face.

Deseori căutam, căutăm să avem alături oameni, să iubim, să ţinem alături emisfere, să împărtăşim sentimente, să mângâiem sau să înţelegem. Ne străduim să devenim înţelegeţi, înţelepţi, de multe ori nu pentru a ne satisface dorinţele, ci pentru ai vedea fericiţi pe cei din jurul nostru. Deseori, ne irosim şi ne împrăştiem în mii de feluri doar pentru a rupe bucăţică de zâmbet din figurile celorlalţi. Nu este corect! Ştiu… Nu este corect să trăim prin prisma celorlalţi şi, mai rău de atât, să ne creăm din acest lucru o plăcere. Dar, doar pentru că uneori ne dorim atât de mult fericirea celor din jurul nostru, iar ei nu reuşesc decât să întoarcă spatele, noi continuăm. Şi continuăm strategic, continuăm să ne depăşim aşteptările doar pentru a demonstra că vom reuşi!

Cunosc multe plăceri în viaţă şi aş putea recunoaşte că nu aceasta este cea mai mare, dar atunci când satisfacţia vine odată cu reuşita, excelezi, iar noi, ăştia muribunzi până la urmă reuşim să ne bucurăm doar pentru atât. Să prindem sclipire în ochi, putere şi aripi. Prindem viaţă, iar atunci când demonstrăm celorlalţi că am reuşit ceea ce ei credeau că nu vom reuşi niciodată, ajungem să credem că acest lucru este o plăcere. Şi chiar este! O plăcere formidabilă.

Plăcerea aceasta nu este chiar aşa cum o gândesc unii, răutate. Se numeşte satisfacţie, se numeşte multitudine de sentimente, se numeşte în multe feluri, în atâtea feluri încât, ele explodează. De acolo rezultând lacrimile, fericirea şi îndeplinirea visului tău. Împlinirea fericirii tale pentru a-i putea face fericiţi pe ceilalţi. Noi ne dorim ca ei să se bucure şi să exceleze odată cu noi, dar de cele mai multe ori se întâmplă reversul, cei mai mulți supărându-se parcă pe reuşite.

Şi chiar aşa, chiar dacă reuşesc să intru în contradictoriu cu spusele mele, uneori, această bucurie frânge! Şi frânge atât de multe inimi, întristează, roade pe dinăuntru, încât, această satisfacţie chiar merită trăită 🙂
Până la urmă, nimic nu este mai important decât noi! Cei care reuşim sau cei care plângem în pumni pentru reuşitele altora. Nimic nu este mai important decât viaţa noastră, decât stările şi ideile noastre. Toţi trăim aşa cum dorim, iar fiecare îşi alege propriul drum.
Greşiţi, sunteţi frustraţi, vorbiţi fără rost, judecaţi fără să cunoaşteţi adevărata poveste… acesta este drumul vostru, iar cei de lângă voi, cei care excelează cu siguranţă nu au fost vreodată interesaţi să blameze.

Cea mai mare fericire în viață este să reușești! Să reușești să fii fericit, chiar dacă cei din jurul tău nu cred asta.

P.S. Ce nu te omoară, te ridica

Alexandra Gheorghe
ADMINISTRATOR
PROFIL