Situaţia se complică! Mă lovesc din ce în ce mai mult de persoane care îmi schimbă modul de a gândi şi modul de a mă comporta, descopăr încet lucruri care îmi demonstrează că viaţa nu este decât o scursură de gânduri şi idei, dorinţe şi vise, noi toţi, luptându-ne pentru a ajunge la punctul în care o să fim mulţumiţi de noi şi de ceea ce am făcut sau vrem să facem. Suntem o adunătură de personalităţi, unele mai însemnate, altele mai puţin însemnate. Aşa am fost făcuţi să fim!? Aşa vrem să fim? Aşa alegem să fim. Răspundem mereu la aceste întrebări doar cu „e-ul” care reprezintă structura centrală a personalităţii, zonă care se elaborează, se orientează şi se reglează; atitudinile, conduitele şi activităţile prin care individul se raportează, în mod voluntar şi conştient la mediul său, la ceilalţi şi la sine însuşi. Şi pentru că nu putem să descoperim „eul” decât doar cu ajutorul relaţiilor dintre el şi semenii săi, analizăm situaţia privind de departe rolul pe care îl joacă” celălalt” în viaţa sa, acesta putând să aibă loc de model, obiect, asociat sau de adversar, iar în psihologia individuală prezenta duse chiar de la început ca fiind în acelaşi timp şi o psihologie. Altfel… printre gesturi tandre şi fine încerc să îl descopăr psihologic. Şi fără să pot dialoga, descopăr printre zâmbete şi licăriri, o personalitate puternică, îngropată în amintiri şi întâmplări care i-au schimbat viaţa.

Ochii lui zâmbitori, mereu puşi pe șotii ascund o persoană timidă, cu capacitatea de a vedea calităţile cele mai bune ale oamenilor, apreciind ascuns şi perspicace ceea ce ei sunt şi ceea ce ei reprezintă. Citesc necontenit pe chip şi dau de o persoană profundă, care admiră cele mai simple lucruri din viaţă. Are multe vise şi întotdeauna scopul lor este să le împlinească. Privirea îmi inspira mister şi o senzualitate aparte. Pasional şi temperamental reuşeşte să atragă pe cei din jurul lui datorită flerului şi aspectului sau fizic. Este un tip atletic, sportul ocupând o parte din trecut, capacitatea de a comunica foarte uşor cu alţii dându-i o aliura aparte, un mod de prezentare mai elaborat. Este dificil în gândire, orgolios din fire, ocoleşte să uite întâmplările neplăcute, iar faptele greşite ale altora nu pot trece nepedepsite. Este un tip cu temperament greu de mulţumit, uşor de atins, greu de contrazis. ÎI place să lase lucrurile de la sine, parcurge paşi repezi şi hotărâtori când este sigur pe situaţie, cele mai importante lucruri în viaţă fiind traiul bun şi legăturile parteneriale. Are mâini fine şi braţe subţiri ceea ce demonstrează că este un tip sensibil cu înclinaţii artistice şi gastronomice. Are urechi mici şi firave, ceea ce îmi inspira o stare de disconfort musical. Nu suporta gălăgia, iubeşte muzică uşoară, liniştită, preferând-o pe cea clasică în momentele obositoare ale zilei. Buzele îi sunt mari şi cărnoase ceea îl face să devină o fire extrem de grijulie, sensibilă, dar şi cocheta în acelaşi timp, preferând locurile şi lucrurile elegante.

Făcând o paralelă între felul în care comunica şi felul în care se comporta cu cei din jur dau de latura sensibilă şi iubitoare a individului. Îi place să asculte cu răbdare şi calm pe cei din jur, poveştile de viaţă şi întâmplările altor persoane pentru el fiind un mijloc de relaxare. Citeşte mult, adora cărţile de aventura SF şi război.
Mă străduiesc să prezint negativ acest personaj, găsesc în interiorul sau o sumedenie de lături neplăcute, formate probabil din cauza timpului trecut şi a furtunilor de mult apuse. Este un tip ambiţios dar şi încăpăţânat în acelaşi timp, întâmplările din trecut, poate, făcându-l să dobândească acest comportament.
Parcurgând aceste etape de descriere psihologică, desenând portretul său în cuvinte şi mai apoi haşurând-ul cu toate culorile minţii, reuşesc cu o plăcere nemaiîntâlnită şi cu o osteneală care îmi incanta mintea şi văzul, să isprăvesc zâmbetul unui copil, privirea unui om, chipul unui tânăr.