Articole Similare

Da! Şi eu mă uit la Las Fierbinţi.

Da! Şi eu mă uit la Las Fierbinţi.

Şi nu este o ruşine pentru mine să recunosc acest lucru atât de elocvent. Recunosc acest lucru, recunosc că abia aştept să se facă ora opt şi, recunosc că, joia este o zi în care eu râd. Da! Şi râd cu poftă. Fac haz de necaz, mă amuz teribil şi, totodată, observ talentul actorilor atât de bine conturat cu cel al ţăranilor, oamenilor de acolo. Serialul acesta reda perfect imaginea ţăranului român şi nu numai, pentru că ea poate fi şi a celui de la oraş. Replicile, dialogurile şi scenele explică foarte bine viaţa pe care romanul o adoptă, iar unora le este ruşine cu ea şi nu înţeleg de ce. Mie nu îmi este ruşine! Suntem romani, iar imaginea acestui serial este în egală măsură cu cea din realitate.

Cei care se eschivează sau cei care bănuiesc că acest serial este mai prost decât telenovelele vizionate de ei, ar fi bine să gândească de două ori înainte şi, măcar odată să vizioneze Las Fierbinţi. Poate că unii nu reuşesc să-l vizioneze, pentru că, ei chiar se regăsesc/revăd în acele scene, sau poate că nu pot înţelege/accepta ca aceasta este realitatea noastră, pură şi simplă aşezată pe tavă de maeştri romani.

Probabil dacă Caragiale ar trăi, ar fi mândru de această comedie pur românească. Exact aşa cum timpul şi spaţiul nostru o explică. Râd şi sufăr, mă minunez şi de talentul actorilor prezenţi, dar şi de adevărata viaţă pe care, într-adevăr, exact aşa o au ţăranii noştri contemporani. Această mizerie dar şi acest adevăr, aceasta candoare dar şi aceasta batjocoră adevărată în care se trăieşte.

Urmăresc serialul, urmăresc actorii, pentru că ei sunt unii dintre cei mai buni reprezentanţi ai României noastre. Urmăresc cu fast nu ceea ce numiţi voi o ruşine, urmăresc cu drag munca din spatele acestui serial, urmăresc adevărul cu speranţa că poate, acea parte care vizionează această comedie bună, vor avea ce învăţa.

Actorul preferat este Celentano (Adrian Văncică) pentru că rolul lui mi se pare cel mai greu. Mereu într-o continuă stare de ebrietate, nu ştiu cum reuşeşte, dar rolul pe care acesta îl joacă stârneşte din partea mea, aproape cele mai adânci întrebări dar şi cele mai exclamate râsete. Urmat şi de ceilalţi actori, care şi ei la rândul lor sunt extrem de buni (Vasile – primarul, Bobita – crâşmarul, Dorel – tontul, Robi – poliţistul inocent, Giani şmecherul plin cu accesorii, Firicel – ţăranul ţăran, Rață – taximetristul de la ţară, Brânzoi – ţăranul simplu şi harnic, Ardile-i Hoţul de sentimente şi nu numai, Aspirina – Țăranca sexy, Dalida – împopoţonata, Geaninuța – copila naivă).

Această comedie în care a jucat şi Maia Morgesten plus mulţi alţi actori de seamă ai ţării noastre, devine cu siguranţă „vie” ea afişând radiografia perfectă a vieţii de la ţară şi nu numai.

Da, recunosc şi eu mă uit la Las Fierbinţi, şi eu pe lângă cealaltă mulţime care încă nu reuşeşte să recunoască.

Alexandra Gheorghe
ADMINISTRATOR
PROFIL