Articole Similare

Femei discrete cu povești istețe..

S.V Se zice că bărbatul e capul familiei, dar femeia e gâtul, te-ai putea propaga într-un necunoscut amoros cu un bărbat mai slab decât tine, din punct de vedere caracterial? Ce îți oferă satisfacție? Să fii în control sau să te lași controlată până la pierderea rațiunii…?!

A.G Nu ştiu cât de corectă este această remarcă: Bărbatul este capul familiei şi femeia, gâtul. Eu consider că într-o relaţie nu este nevoie de un cocoş şi o găină. Eu consider că într-o relaţie trebuie să existe egalitate, iar balanta dacă se înclină, celălalt să ajute la echilibrarea ei. Nu există mai slab sau puternic într-o relaţie, odată ce te-ai băgat într-una este clar că ştii cu adevărat ce se întâmplă. Aici totul ţine de alegerile fiecăruia. Eu, de exemplu, nu aş vrea ca în relaţia mea, cineva să domine, pentru că, din punctul meu de vedere, acela nu se mai numeşte un cuplu, ci o fortăreaţă, unde unul dictează iar celălalt executa. Singura mea satisfacţie într-un necunoscut amoros cu un bărbat este siguranţa, iubirea şi loialitatea. Nu vreau să ţin controlul, vreau să controlăm împreună o relaţie de succes.

S.V Când am filtrat zicala prin propriul raţionament, am considerat atât femeia cât şi bărbatul un ansamblu, chiar starea aceea de echilibru la care te refereai, dincolo de nuanţarea pe care a căpătat-o fraza în cotidian.

Din punctul meu de vedere, întotdeauna există cineva mai slab şi cineva mai puternic într-o relaţie şi mi se pare foarte sănătos, mă simt fascinată de riscul pe care un bărbat ştie să şi-l asume, de curajul pe care îl are, de cum înfrunta societatea şi se zbate contra curentului, vorbim, desigur, de cel ce îşi setează obiective şi de cel căruia nu îi e teamă să viseze, din acest punct de vedere am nevoie ca el să fie mai puternic, nu, nu pentru că eu sunt slabă, din contră, pentru că sunt o leoaică veritabilă, mănânc pământul pentru oamenii pe care îi iubesc, pentru ideea de libertate a principiilor în care m-am format, pentru adevărul pur, pentru că eu am fost formată de o „doamnă de fier”, iar de la ea am învăţat să nu depind de nimeni şi de nimic, pentru că ştiu cine sunt şi ce îmi doresc să ajung, am nevoie ca „dracul meu” să fie mai puternic. Vreau să nu cunoaştem sentimentul de plafonare, împreună, aşa cum ai spus, să avem curajul să sărim de la înălţimile încercărilor vieţii, având siguranţă că el are vâsla, iar eu barca gonflabilă şi că, împreună, în mare de necunoscut, avem să ajungem la mal. Îmi place să ştiu că sunt în controlul lui, dar ochii mei sunt singurii care îi controlează ritmicitatea inimii.

A.G Şi eşti conştientă că o să vină vremea când „dracul tău” o să cedeze? Poate pentru că are o problemă, ori pentru că timpul, neprielnic nouă, uneori, îi va rupe vâslele şi nu o să poată să te salveze? Eşti conştientă că bărbaţii sunt şi ei, oameni şi că nu mereu pot fi puternici? Aşa este, avem nevoie, noi femeile, de stabilitate şi de putere, dar să ştii că, trebuie să fii pregătită şi să accepţi că omul de lângă tine va întâmpina şi el probleme şi, probabil, nu va putea de fiecare dată să fie cu pieptul înainte. De aceea am preferat să creez o egalitate între noi, femeile şi ei, bărbaţii, pentru că, mai devreme sau mai târziu, unul dintre noi va ceda iar cu siguranţă celalalt trebuie să preia lupta. Puterea unui bărbat fizică nu poate fi comparată cu puterea unei femei totale. Eu cred că, tu ai nevoie doar de un bărbat care să te poată susţină, să ştie exact ce îşi doreşte de la viaţa lui, împreună cu tine, să ştie să te asculte şi să îţi dea sfaturi. Bărbatul tău, trebuie să fie completarea ta, esenţa de care tu te lipseşti în cele mai întunecate zile şi viceversa…

S.V Perfect conştientă!

Vezi tu, am cunoscut bărbaţi puternici, dar vreau să îl cunosc pe el, pe „dracul meu”; ei au scris poate un rând în cartea devenirii mele, el vreau sa fie un intreg capitol!  N-am nevoie să mă salveze, nu despre asta e vorba, am nevoie să ne salvăm reciproc.

Spun „dracul meu” pentru că vad in el genul caruia ii cuprinzi cu mâna greutatea încercărilor prin care a trecut şi sufletele pe care le-a consumat încercând să se găsească pe sine! Am nevoie ca el să aibă siguranţă de sine şi încrederea necesară în mine încât să îşi coboare zidurile fortăreţei, cred că despre asta e de fapt vorba, despre forţă de a te deschide şi de a-ţi încredinţa temerile şi greutăţile. Bărbatul meu trebuie să fie! Să fie bărbat, să aibă puterea să se accepte pe sine în cele mai întunecoase momente, pentru că apoi să aibă încrederea să mă lase să îi luminez chemarea, luptele împreună le vom duce, împreună sine qua non.

A.G O iubire frumoasă, care până la urmă ne dă voie, nouă să devenim lângă ei femei. Aceasta este răsplata bărbaţilor puternici, femeile care ştiu să aprecieze şi să ţină lângă ele.

 

Pe @SaraVasile cu scrierile ei frumoase o puteți găsi aici: https://www.facebook.com/Sara-Vasile-1726280597639828/?fref=ts

 

 

 

Alexandra Gheorghe
ADMINISTRATOR
PROFIL