Suntem acaparaţi,  prinşi în capcane de idei, concepţii normale secolului în care trăim! Foamea de bani, foamea de faimă e pe primul plan! Autocunoaşterea şi autoevaluarea stării de sine nemaicontând, punându-se accentul doar pe felul în care vom trăi financiar.
Preocupaţi de problemele sociale şi, financiare uitam să ne cunoaştem pe noi înşine, să ştim care sunt dorinţele şi vrerile noastre .În vâltoarea unei lumi cufundate în bezna necunoştinţei suntem nişte marionete care depindem de timpul material şi, îl uităm pe cel spiritual.
Lumea a ajuns la acel punct în care a uitat menirea ei şi, şi-a pierdut identitatea în negura necunoaşterii de sine. Uitarea de sine, de felul în care ar trebui să ne controlăm intelectul, duce la situaţia cea mai dificilă a axului în care ne învârtim, riscăm să schimbăm sensul şi să ne lovim de Doar o clipă de tăcere pură, iar gândul ca esenţa existenţei, e un simplu progres a entropiei! Totul a fost creat să aibă un sfârşit. La SFÂRŞITUL TOTULUI, nu o să mai fie nimeni şi nimic să îşi aducă aminte că într-un timp liniar, odată în trecut, o existenţă a materiei a făcut ca tot ce am vrut să se realizeze pentru miliarde şi miliarde de ani, atunci în prezent când Nimicul deţine supremaţia, trecutul să pară doar o secundă! O lume în care ura, invidia, durerea o să ne pătrundă.

Alexandra Gheorghe