Articole Similare

Iubesc persoana care am devenit. Ştii de ce? Pentru că am luptat să ajung aşa.

Printre prea multe măşti meschine, printre oameni doldora şi mormane de inimi false. Printre bucăţi de carne mult prea irosite, prin prea multe sânge vărsat şi cu enorm de multă durere am ajuns să fiu cea mai iubita dintre pământeni, de către mine. Un privilegiu, iar acest gând mi-l datorez întrutotul. Am reuşit să înving, iar războiul este unul meritat. Lupte vor mai fi, iar armura o am pregătită, fiţi cu băgare de seamă! Acum mi-am învăţat lecţia, ştiu să mă apăr şi, ştiu când să vă zâmbesc. Ştiu unde doare cel mai tare şi care sunt locurile cele mai dureroase. Poate că de prea multe ori am greşit şi cu cu destulă forţă am pătruns în lagărele nemărginirii punându-mi la încercare forţa. Poate că am fost mai mult om naiv decât pragmatic, dar să vă spun un lucru. De aici am învăţat cel mai mult. Din aceste greşeli naive, din aceste încercări, suişuri şi coborâşuri. Nu m-am dat bătută niciodată, iar ori de câte ori frustrările şi depresiile mă băteau în creştetul capului, le-am făcut faţă.
Pentru că nu, aşa cum nu exista cer fără nori, aşa nici viaţa nu este fără durere şi frustrări.
Am ajuns să mă iubesc teribil, iar când mă privesc în oglinda deseori vorbesc cu persoana de acolo. Deseori o cert iar alteori îi zâmbesc frumos. Uneori îi admir curajul, de fiecare dată mă minunez. Am ajuns să mă iubesc pe mine mai presus de toate, să îmi înţeleg nevoile şi să fiu capabilă să renunţ la remuşcări. Să mă accept aşa cum sunt şi să nu-mi doresc schimbări majore în viaţa mea.
Ce o mai fi şi asta? Să te iubeşti pe tine? Eşti teribil de narcisista.
Eşti sigur? Uită-te în oglindă. Pune-ţi pe tine cele mai frumoase haine pe care le ai în dulap, iar apoi priveşte în trecut şi analizează bine prezentul. Punele în balanţă şi vezi unde se înclina cel mai mult, iar aşa vei afla de ce o persoană trebuie să se iubească.
De ce?
Pentru că oricât de mult s-ar înclina balanţa. Ori în stânga, ori în dreapta, trecutul sau prezentul fiind favorabil, viitorul este cel mai important. Pentru că ce faci acum, pus în balanţă cu ce gândeai în trecut, îţi va rezulta un viitor mai bun. Ştii de ce? Pentru că l-ai gândit, l-ai analizat şi în primul rând te-ai pus pe tine înainte de toate.

Alexandra Gheorghe
ADMINISTRATOR
PROFIL