Articole Similare

Mai bine inteligentă…decât geloasă.

Nu mai încape îndoială că, în rândul femeilor – domneşte gelozia mai ceva decât inteligenţa. Că unele prefera să îşi poarte sarsanaua de nervi şi izbucniri, la fiecare ieşire în public. Se ştie deja că pentru unele este extrem de greu să controleze gelozia şi să se comporte ca nişte doamne. Să demonstreze bărbaţilor de lângă ele ca acest sentiment nu le va detuna asemeni unei bombe. Unele nu înţeleg că inteligenta bate gelozia şi că de preferat ar fi să se încredinţeze, mai bine, unei gândiri mature. Gelozia, din punctul meu de vedere, nu duce decât la discuţii de mahala, la certuri interminabile care pot strica o relaţie foarte frumoasă. Acest sentiment, dacă se poate numi aşa, are nevoie de educare, are nevoie de înţelegere şi comunicare, iar faptul că poţi fi invidioasă pe femeia privită de bărbatul tău, aici, cu scuzele de rigoare vă transmit că nu se mai numeşte gelozie, ci pur şi simplu invidie. Lăsaţi-vă iubiţii, soţii, amanţii să privească şi să admire, că poate şi vouă la rândul vostru va place să faceţi lucrul acesta.

Şi acum  mă gândesc că vine şi afirmaţia: „Gelozia mea, demonstrează cât de mult îl/o iubesc”. Chiar aşa? Oare atât a mai rămas pentru a demonstra unei persoane ca o iubeşti? Să fii gelos/geloasă? Oare atât de mult s-a uitat ce înseamnă să comunici, să rosteşti cuvinte frumoase, să iubeşti prin fapte şi priviri? Nu vreau să cred că doar atât a rămas: să fii gelos, pentru a demonstra într-adevăr ce înseamnă să iubeşti, nu vreau să cred că gelozia ţine împreună suflete pereche. Aş dori să cred că, deşi uneori suntem geloşi, învăţăm să o cumpătam, să ne educăm, şi să ne măsurăm faptele. Aş vrea să cred că nu există femei care încă îndura gelozia bărbaţilor şi care nu închid ochii în faţa scenelor de maltratare psihică şi fizică.

Mai bine, dragele mele suntem inteligente, decât să arătăm bărbaţilor ce înseamnă gelozia. Pentru că lor le place să înveţe lucruri noi, iar dacă noi suntem inteligente, atunci poate şi ei vor fi.

Gelozia este pur şi simplu o teamă, o emoţie care ne poate arăta din slăbiciuni şi care poate demonstra că suntem lipsiţi/lipsite de valoare.

Alexandra Gheorghe
ADMINISTRATOR
PROFIL