Articole Similare

Parte din Necunoscut…..

Parte din Necunoscut…..

Zilele următoare, prelungite de altfel… le petrecusem la 26 de km de oraşul meu. Mai exact, în oraşul Piatra Neamţ… oraşul de reşedinţă a Judeţului Neamţ. Situat pe malul Bistriţei, acesta găzduieşte oameni vrednici, biserici şi manăstiri de o frumuseţe aparte, muzee şi cartiere foarte bine amenajate. Înfăşurat într-o mantie deluroasă şi muntoasa, cum ar fi Pietricica, Cârlomanu, Colinele Cozla şi Cernegura, oraşul capătă pe timp de noapte imaginea unui tablou desprins parcă din poveşti, ce nu poate fi ratat.

Prima întâlnire cu necunoscutul, o savurasem pe deplin într-un bar cochet, Chaplin`s Pub. Cel mai frumos loc în care intrasem până atunci. Îmi petreceam orele într-o atmosferă veche ce aparţinea anilor 1800, combinată cu statura oamenilor moderni şi veseli ce păşeau pragul barului. Acel loc devenise pentru mine o coordonată idilică, un adevărat loc unde mă recunoscusem ca om şi mai apoi ca femeie.

– Îmi place acest loc foarte mult. Îi spun eu necunoscutului pe un ton sfios.

– Mă bucur că îţi place… Aici îmi petrec eu timpul liber când ajung acasă. Este locul meu preferat, unde mă întâlnesc cu prietenii.
Mă privea atât de calm şi cu ochii lui atât de verzi, aproape că nu mai voiam să îmi iau privirea de la el. Dar încă timidă, asemeni unei mironosiţe, ţineam ochii cât mai departe de ai lui, evitând contactul vizual.

Alexandra Gheorghe
ADMINISTRATOR
PROFIL