Articole Similare

Pasiune, gust şi inspiraţie!

Pasiune, gust şi inspiraţie!

12168309_10206785624670945_2098451537_oGătesc, da, şi o fac cu plăcere de mult timp. Cred că, încă de pe băncile şcolii generale. Îmi aduc aminte, prima dată am vrut să îi fac o surpriză mamei şi să îi gătesc un chec. Avea o carte cu bucate destul de groasă din care am ales prăjitura mea preferată. Atunci am descoperit că nu este atât de greu şi că, îmi pot face din acest obicei, o plăcere. Apoi am început să o ajut pe mama la prepararea lor, învăţând astfel din micile secrete.

Acum, gătesc aproape orice. Fac prăjituri săptămânal, invitându-mi prietenii la degustat. Ei tot mă încurajează să postez reţele mele pe blog.
– Însoţite de imagini neapărat Alexandra! Imi spun ei, incurajandu-ma.
-Ei, nu pot face asta! rosteste bucatareasa sfioasa…
-Ba da, pentru că arată foarte bine.

Le mulţumesc astfel, prietenilor, pentru încurajările de aseară. Prăjitura a fost o inspiraţie din “tortul cu mere” adaptat la ideile mele de moment. Este o reţetă foarte simplă, delicioasă şi plină cu surprize. Ideală pentru cei mici.

Pentru primul blat:
biscuiţi Oreo (eu am folosit două pachete mari)
-Unt 50 g
-10 mere
-scorţişoară, Rom, Zahăr Vanilat.

Pentru Pandişpan
-6 ouă, 6 Linguri Faină, 6 Linguriţe Zahăr, Zahăr Vanilat, Coajă de lămâie/portocala, Praf sare.
-Frişcă şi ciocolată rasă.

Biscuiţii Oreo îi tocam la robot, după care adăugăm untul şi amestecăm până capăta consistenta cremoasă. Ungem tava cu unt, apoi întindem biscuiţii uniform.
Pentru Pandişpan Batem albuşurile spumă. Gălbenuşurile separate le amestecăm cu făină, zahărul şi restul ingredientelor. Apoi uşor, puţin, câte puţin adăugăm albuşurile spumă peste.
Merele taiate cuburi, amestecate cu scorţişoară, rom şi zahărul, le dăm la cuptor, separat pentru coacere, apoi, le aşezăm uniform peste biscuiţi. După care adăugăm compoziţia cu ouă. Lăsăm la cuptor 20-30 de minute(150 grade). Apoi, o lăsăm la răcit.
După preferinţe se adăugă frişcă şi ciocolată rasă.

Vă doresc poftă bună!

Alexandra Gheorghe
ADMINISTRATOR
PROFIL