Articole Similare

Stai liniştit/a, până la urmă, tot o să te înşele. Dacă nu cu fapta, cu gândul sigur…

 

Este destul de greu să te împaci cu acest sentiment, ştiu. Dar trebuie să înţelegem toate/toţi, că nimic nu este stabil în lumea aceasta, oricât ne-am dori. Nici măcar viaţa, care este cea mai scumpă, nici măcar iubirea, care este cea mai sinceră, nimic nu este stabil. Nici vremea, nici starea, nici noi că oameni nu putem fi stabili. Astăzi suntem fericiţi, mâine suferim, astăzi spunem că iubim, iar mâine se poate întoarce roata. Astăzi fluturii ne rod stomacul, mâine alţi fluturi pot interveni. Suntem o specie instabilă şi oricât de echilibraţi ne dorim să fim, sentimentele frumoase ne doboară. pentru că ne place să fim fericiţi, ne place dragostea, ne place să facem sex, să ne iubim pe ascuns, să trăim palpitant, să simţim cum inima pulsează sângele, să ne bucurăm şi, să evadăm. Nu putem condamna pe nimeni pentru astfel de instabilitate. Nu putem opri şi nici nu putem manevra viaţa unui om. Este greu de suportat, este uneori de neînţeles, dar oricât ne-am dori, gândul nu îl poţi modela şi mai presus de atât nici sentimentele.

Totul vine din capacitatea de a înţelege clar cum stau lucrurile. Totul vine din puterea voastră de a înţelege că şi suferinţa de a pierde pe cineva vă poate întări. Totul pleacă de la comunicare, nu de la negare, nu de la a pune în faţa tuturor: “Nu, nu se va întâmpla. Mă iubeşte şi clar nu mă va înşela niciodată. “Serios? Ce siguranţă poţi avea tu în soarele atât de de frumos, călduros, iubitor şi plin de lumină? Ce siguranţă poţi avea să nu te trezeşti că deodată apar nori grei, furtuna şi vânt? Îţi spun eu, niciun fel de siguranţă. Pentru că înainte de toate, trebuie să fii tu sigur pe tine, pe starea ta, pe sentimentele tale, pe reacţiile și așteptările tale. Să fii pregătit pentru orice.

Oricât de frumoasă ar fi iubirea şi dragostea nu poți avea nicio stabilitate că ele la un moment dat nu se vor opri. Ştiu, este greu! Dar mai bine pregătit şi puternic iar atunci când furtuna va veni, să avem unde ne adăposti. Fie el şi cel mai sărac loc, important este să fim adăpostiţi şi pregătiţi. Iubirea astăzi este, mâine poate să dispară, cu atât mai mult şi dragostea, acum o ai, peste o oră s-ar putea să plece. Nimic nu este stabil.

Este frumos să iubeşti, dar prefer să nu îmi încredinţez sentimentele în mâini nesigure, în braţe slabe şi în minte alunecoasă.

Încredinţează-te în primul rând ţie şi apoi dedică-te în siguranţa unui alt trup. Iar dacă te simţi nesigur, mai aşteaptă, iubirea poate fi trăită şi sub alte forme.

Mintea nu este un lucru sigur, dar faptele noastre, înţelegerea şi dobândirea de înţelepciune ne poate înstări. Să fii tu mai întâi o minte sigură iar apoi şi celalalt de lângă tine poate fi.

Până la urmă tot o să fim înşelaţi. Iar dacă ochii nu o vor face, mintea cu siguranţă, da.

 

 

 Poți  Comanda Povestea De Dragoste Necunoscutul Aici

 

slider 3

Alexandra Gheorghe
ADMINISTRATOR
PROFIL