Un film vazut cap-coada.Un film demn de premiile Oscar. O pelicula ce merita povestita si repovestita.
Am urmarit filmul cu sufletul la gura si emotie.Am fost copil cu parul balai, am citit si am invatat sa citesc.Am trait intru-totul.

Este un film facut dupa cartea cu acelasi nume, scrisa de Markus Zusack.Publicata in anul 2005, cartea reuseste sa ajunga timp de 230 de saptamani in  The New York Times Best Seller.

The book thief, nu poate fi comparat cu altul, pentru ca este total si original.Parerea mea este ca, de departe este mai bun decat, 12 Years a Slave, avand o coloana sonora foarte buna, replici ce te pun pe ganduri si scene ce iti taie respiratia.Coloana sonora, poarta semnatura compozitorului John Williams.

Sa nu uitam prezenta naratorului(Moartea-Roger Allam) care, abia spre sfarsitul filmului realizezi cine este de fapt si  actorii, foarte bine conturati ce au reusit sa intre in pielea personajelor(Sophie Nélisse Liesel Meminger,Nico-Rudy Steiner).

Un film frumos, de vazut in familie, un film de urmarit atunci cand credem ca viata nu ne ofera cam tot ce trebuie.O pelicula ce ne invata binele si raul , ca bucuria se afla in noi si in cei din jurul nostru, in frumosul fiecaruia din noi.

Patrunzator si emotionat, filmul a reusit sa exprime puterea cuvantului scris, sa descrie lumea razboiului prin ochii unui copil cu parul balai si sa aminteasca, cum se ” imprumuta cartile.

„Cuvintele sunt viata iar viata sunt cuvintele”